Havermout pannenkoeken zonder melk

Als je om wat voor reden dan ook geen gewone koemelk kunt of wilt gebruiken dan kan je nog altijd lekkere havermout pannenkoeken maken.

Je kunt de koemelk vervangen door sojamelk of door amandelmelk

Wat is Amandelmelk?

De eerste keer dat ik het woord amandelmelk hoorde moest ik een beetje lachen… hoe kan dat nou? Melk van amandelen?? Toch is het echt zo. Het is prima te gebruiken voor mensen met lactose intolerantie. Let op: amandelmelk moet je natuurlijk niet gebruiken als je allergisch bent voor noten! Een groot voordeel van amandelmelk is dat het van nature weinig calorieën bevat.

Havermout pannenkoeken maken met sojamelk of amandelmelk

Soja melk is al heel wat jaartjes op de markt. In mijn omgeving stappen steeds meer mensen over op sojamelk. Niet vanwege een lactose intolerantie, niet vanwege het feit dat het gluten vrij is maar puur vanwege de smaak: de smaak is een tikje zoetig en dat is weer prima voor het bakken van havermout pannenkoeken.

Beide producten zijn 100% plantaardig

Recept voor 2 personen ontbijt:

Havermout pannenkoeken maken zonder melk gaat prima met amandelmelk

Havermout pannenkoeken maken zonder melk gaat prima met amandelmelk

Het basisrecept voor havermout pannenkoeken zonder melk

  • 40 gram havermout
  • 100 ml amandelmelk of sojamelk
  • 2 eieren
  • Snufje kaneel
  • Olie of wat kokosvet om mee te bakken

Hoe maak je havermout pannenkoekenbeslag zonder melk?

Ik kan er heel simpel over zijn: doe de havermout, amandelmelk of sojamelk en de eieren in een mengbeker. Dan de staafmixer er in zetten en blenden maar! Hoe eenvoudig wil je het hebben?

Zelf havermoutpannenkoeken bakken zonder koemelk

Als je het beslag klaar hebt is het verder simpel. Koekenpan op het vuur zetten. Wat olie of kokosvet in de pan en dan bakken maar. Beide kanten bruin?? Dan ben je bijna klaar. Je moet de pannenkoeken natuurlijk nog wel een beetje versieren met wat vers fruit, chocopasta, honing, kwark, slagroom of waar je maar zin in hebt.

Pannenkoeken bakken zonder melk is dus geen enkel probleem meer tegenwoordig.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.