Havermout pannenkoekjes met kersenvlaai vulling

Het is gewoon havermout maar het ziet er uit als een taartje. Klinkt heel aantrekkelijk toch? En als ik je dan ook nog eens vertel dat je dit recept in een paar minuten kunt maken… dan klinkt het nog veel beter toch?

Havermout pannenkoekjes zijn ideaal als stevig ontbijt in het weekend. Je hebt nog een hele dag met werken en/of sporten voor de boeg dus je kunt wel een stevige basis gebruiken als ontbijt. Dan is dit beslist een recept om een keer te proberen.

Ik maak de topping heel eenvoudig van kersenvlaai vulling uit een blikje. Het staat je vrij om het allemaal zelf te maken maar kersenvlaai-vulling uit blik is nou net één van de weinige dingen die prima smaken uit blik. Maak het niet moeilijker dan nodig zou ik zeggen!

Maak eens een stapel havermout pannenkoekjes met een topping van kersenvlaai vulling uit blik. Super lekker!

Maak eens een stapel havermout pannenkoekjes met een topping van kersenvlaai vulling uit blik. Super lekker!

Ingrediënten voor havermout pannenkoekje met kersenvlaai vulling als topping

  • Half blikje kersenvlaai vulling
  • 40 gram havermout
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • Olie om mee te bakken

koffie en pannenkoeken het perfecte ontbijt

koffie en pannenkoeken het perfecte ontbijt

Zo maak je een ontbijt taartje met havermout pannenkoeken en kersen

  • De havermout, de melk en de eieren doe je in een hoge mengbeker
  • Met de staafmixer tot een beslag mixen
  • Verhit een koekenpan met wat olie of boter (even geduld hebben. Met een hete koekenpan is het veel makkelijker bakken)
  • Bak een aantal kleine pannenkoekjes
  • Leg ze op een stapeltje
  • Schep nu wat van de vlaaivulling op de havermout pannenkoekjes
  • Smullen maar

Zo maak je echt heel snel een heerlijk luxe ontbijtje. Ehhh, het is niet gezond ofzo maar een beetje slagroom smaakt heerlijk op deze pannenkoekjes.

Leave a Reply